Bakade en knäckig rabarberpaj som avnjöts ute i solen och den var riktigt smarrig!
Här kommer receptet för er som blev frestade, vädret ska vara lika fint imorgon........
Knäckig Rabarberpaj
5-6 stjälkar rabarber
1 msk potatismjöl
1/2 dl strösocker
kanel
150 g smör eller margarin
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
Smält smöret och tillsätt grädde och sirap. Blanda de torra ingredienserna och häll sedan ner i smörblandningen.
Skiva rabarberna, lägg i en pajform, strö socker, kanel, och potatismjöl över. Häll sedan smeten över och grädda i ugnen ca 30-40 min i 175 grader.
Lycka till!
Vad tycks om mina nya Greengate muggar som matchar mina gamla. Dessa har vackra äppelblommor, älskar dem!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar